Természetes jojobaolaj 20 ml

TERMÉSZETES SZAPPAN TÍMUSKIVONATTAL
Immunrendszeri tea ginzenggyökérrel
Arckrém krizantémolajjal Diet Esthetic KIKU
TERMÉSZETES szappan dió kivonattal
Kömény
Természetes jojobaolaj 20 ml.
Leírás
Ez egy egyedülálló olaj, tulajdonságaiban hasonló a spermacetihez, és kémiai összetétele a növényvilágban nem egyenlő. Évezredek óta használják.A jojobaolaj egyedi tulajdonságait az ókori egyiptomiak óta nagyra értékelik. Az egyiptomi piramisokban található jojobaolaj példányai teljesen megőrizték tulajdonságait. A vaj nem olyan olaj, mint a többi, hanem folyékony viasz, amelyet Arizonában, Kaliforniában, Mexikóban és Tibetben termesztett dió hideg sajtolásával nyernek.
A jojoba (Hohoba, kínai puszpáng - Simmondsia chinensis) egy nagyon elágazó, örökzöld cserje, amely sivatagokban növekszik. Ma a jojobaolaj nagyon modern eszköz a kozmetológiában. Ez egy egyedülálló olaj, tulajdonságaiban hasonló a spermacetihez, és kémiai összetétele a növényvilágban nem egyenlő. Évezredek óta használják.A jojobaolaj egyedi tulajdonságait az ókori egyiptomiak óta nagyra értékelik. Az egyiptomi piramisokban található jojobaolaj példányai teljesen megőrizték tulajdonságait. A vaj nem olyan olaj, mint a többi, hanem folyékony viasz, amelyet Arizonában, Kaliforniában, Mexikóban és Tibetben termesztett dió hideg sajtolásával nyernek. A jojobaolaj tulajdonságait aminosavai határozzák meg - egy fehérje, amely hasonlít a kollagénhez és viaszos anyag. Az olaj értéke az, hogy nagyon ellenáll az oxidációnak (avasodásnak), és nagyon alkalmas a kozmetikumok gyártásának technológiájára, manapság a jojobaolajat az úgynevezett bokor magjából nyerik. Kínai szimondsia, amely nagyon nagy mennyiségben nő Észak-Amerika déli részén. A gyakorlatban ez nem is olaj, hanem folyékony viasz, amelyet hidegen sajtolás módszerével nyernek.
Több információ
A jojobaolaj kémiai összetételében egyedülálló. Magas behatolási képességgel rendelkezik, nem hagy zsíros fényt a bőrön és a hajon. A lágyító és hidratáló tulajdonságok, az oxidációval szembeni ellenálló képesség és a hőmérsékleti stabilitás kombinációja miatt ez a folyékony viasz a modern kozmetikumok egyik legjobb lipidanyaga.
Alapolajként használják az arc és a test bőrének masszázsához, nagyon jól felszívódik mélységében, és ezáltal javítja a vér- és nyirokkeringést, táplálja és regenerálja. Támogatja a bőr kollagén szintézisét. Telítetlen zsírsavak észtereit és mirisztinsavat tartalmaz (gyulladáscsökkentő hatás).
A jojobaolaj nagyon alkalmas zsíros bőrre, mert könnyen felvihető, gyorsan felszívódik és nem okoz felesleges olajat. Kellemes érzést hagy, és hosszabb ideig "lezárja" a nedvességet a bőrben. Tápláló hajmaszkokban is használják.
A jojobaolaj valóban univerzális kozmetikumnak nevezhető. Alkalmas különféle típusú bőrápolásra, a szem körüli ráncok megelőzésére, kiütések, pattanások és kisebb sérülések kezelésére. Borotválkozás után férfiaknak is ajánlott. Az erős szél által elfújt ajkak gyógyításán túl az olaj a bőr durva területeire is felvihető - például a könyökben és a sarokban.
A jojobaolaj másik nagy előnye, hogy nagyon hosszú eltarthatósági idővel rendelkezik, és más illóolajokhoz hozzáadva meghosszabbítja eltarthatóságukat.
Hogyan kell használni
A jojobaolaj különösen hasznos száraz, sérült vagy színezett haj esetén. A haj fényének helyreállításához 10-15 perccel a mosás előtt be kell dörzsölni az olajat a fejbőrbe és a hajgyökerekbe. Lehetséges egy másik lehetőség: Naponta 2-3 alkalommal fésüljük át a hajat 1 teáskanál jojoba és 5-7 csepp narancsolaj keverékével.