Egyiptomi muskátli illóolaj

Az 500 muskátli faj közül csak néhányat alkalmaztak az aromaterápiában. Madagaszkáron, Reunionban, Guineában és Algériában termesztik.

muskátli

Egyes fajok lágy és kellemes vagy erősebb aromája indokolja nagyon gyakori használatát az illatszerekben és a kozmetikában.

Leírás

Fő tulajdonságok:

  • Hatékony antibakteriális,
  • Erőteljesen gombaölő,
  • A híres vérzéscsillapító,
  • Fájdalomcsillapító,
  • Gyulladáscsökkentő,
  • Feszesíti és tonizálja a bőrt.

Hagyományos irányelvek

  • Pattanások, égési sérülések, sebek, impetigo (varasodás) +++
  • Bőr, nőgyógyászati ​​mikózisok (gombás fertőzés) +++
  • Reuma, ízületi gyulladás, gyulladt inak +++
  • Orrvérzés, vérző vágások +++
  • Aranyér, vörös foltok, phlebitis +++
  • Stressz, mély aszténia, szorongás +++