A makadámiaolaj varázsereje

Dátum: 2018. október 02

makadámiaolaj

Macadamia egy fa, amely Ausztráliában növekszik. Gyümölcsei diófélék: finomak, rendkívül táplálóak és hasznosak, emellett felejthetetlen aromájúak. Ezek a diófélék nemcsak csemege, hanem a híres kozmetikumok előállítására szolgálnak Macadamiaolaj, amely hidratáló, gyulladáscsökkentő és regeneráló szerként ismert.

Hogyan állítják elő a makadámiaolajat

Az olajat diójából kivonva állítják elő. Az olajat prés segítségével extraháljuk. Ez a termék abszolút minden tulajdonságát változatlanul megőrzi, és hosszú tárolás során sem veszíti el.

Makadámiaolaj-összetevők

A makadámiaolaj soha nem látott mennyiségű palmitinsavat tartalmaz, amely más természetes anyagokban nem található meg. A palmitinsavat omega-7-nek is nevezik. Ezt a savat széles körben használják hidratáló komponensként a kozmetikában, a szappangyártásban és a főzésben. Gazdag kellemes aromája van, ennek köszönhetően az illatszerekben is használják.

Ezenkívül a makadámiaolaj a következőket tartalmazza:

  • "szépségvitamin" - E-vitamin;
  • a B-vitaminok teljes komplexe;
  • telített és telítetlen zsírsavak;
  • nyomelemek (réz, cink, kálium, kalcium).

Ezeket a makadámiaolajban lévő anyagokat sikeresen használják a bőr, a körmök és a haj kezelésére vagy helyreállítására. És kozmetikumként pótolhatatlan.

Az olaj halványsárga színű és kellemes illatú. Nagyon fontos tulajdonsága van - maradék nélkül felszívódik a bőrbe vagy a hajba. Alkalmazása után nem marad zsíros fény.