Növényi olajok - vol

A tiszta kozmetikumok biogazdálkodással termesztett növények növényi olajait használják. Növényi olajnak nevezünk minden olajtermésből kivont zsíros anyagot, pl. olyan növényből, amelynek magjai, diói vagy gyümölcsei vannak lipidek *.
A növényi lipidek vízben oldhatatlan molekulák, amelyek főleg a következőkből állnak:
- trigliceridek (zsírsavak - telített és telítetlen vagy omega-3-6-9)
- antioxidánsok (zsírban oldódó vitaminok)
- szterolok (fitoszterolok és polifenolok) és
- illóolajok nyomai
A növényi olajokat széles körben használják az étrendben, a bőrápolásban és a különböző iparágakban.
Annyi növényi olaj van a világon, ahány olajos mag. Bolgárul növényi olajokat és más anyagokat nevezünk - hasonlóak hozzájuk, de mégis eltérőek. Macerátok vagy szilárd növényi olajok. Az angol nyelvi különbség - növényi olajok és vaj .
Lehetetlen valódi növényi olajat szerezni egy nem olajtartalmú növénytől. Ezért nincs például alma- vagy aloe veraolaj. A növényi olaj minőségének és tulajdonságainak meghatározása az, hogy hidegen sajtolva extrahálják.