Ánizs és ránctalanító tulajdonságai

Mire hasznos még az ánizs?

ánizs

Meg akarja előzni a ráncok és bőrhibák korai megjelenését? Ne rohanjon a Botox alkalmazásával, és ne végezzen fájdalmas kozmetikai eljárásokat. Csak egy gyógynövénnyel érheti el a szép és fiatal bőr hatását. És ez az ánizs!

Az ánizs nagyon ismert, mint a különféle típusú alkoholok ízesítésére szolgáló eszköz. A masztix, görög ouzo, bizonyos típusú vermut és likőrök ezzel a fűszerrel készülnek.

Az ánizs azonban számos jelentős előnyös tulajdonsággal rendelkezik a bőr egészsége és szépsége szempontjából. Mind a kozmetikai, mind a gyógyszeriparban különféle gyógyszerek előállítására használják, elsősorban a felső légúti fertőzések enyhítésére.

Ennek a csodálatos gyógynövénynek erős gyulladáscsökkentő, gombaellenes és antimikrobiális hatása van az anetol hatóanyag jelenléte miatt. Ösztrogén-szerű hatása van, amely jótékony hatással van a nők reproduktív problémáira.