A kakaóvaj 8 előnye és felhasználása - Hello

Akár rájössz, akár nem, valószínűleg életedben sokszor ettél kakaóvajat, vagy kenetet tettél a bőrödre. A kakaóvaj kakaóbabból kivont természetes, olvadó olaj. Csokoládé, sőt egészséges csokoládé készítéséhez használt forrás, amely csábító, olvadó és selymes érzetet kölcsönöz neki.
Ezen túlmenően, az egészséges zsírsavak egyéb forrásaihoz hasonlóan - például a nyers shea vaj vagy a kókuszolaj - a kakaóvaj kiválóan alkalmas száraz és érzékeny bőrre. Az igazi kakaóvaj tökéletesen ehető (és az étcsokoládéhoz hasonló halvány íze és illata van), és nagyon gyakran használják bőrápolókban, szájfényekben és egyéb kozmetikai kenőcsökben.
Mi az a kakaóvaj?
A kakaóbab Közép- és Dél-Amerika egyes részein található, és természetes kozmetikai hidratáló krémek előállítására évszázadok óta olyan helyeken, mint Mesoamerica és a Karib-tenger. Mivel a kakaóvaj könnyű aromájú, sima textúrájú ("nyugtató" tulajdonságai miatt) és erősen hidratáló, ma nagyon népszerű összetevő az egész világon, és számos kereskedelmi szépségápolási termékben megtalálható.
A kakaóvaj másik elképesztő előnye? A kakaóbab magas antioxidáns-tartalommal rendelkezik, mivel jelentős mennyiségű polifenolt és flavonoidot tartalmaz. Valójában a kakaóbab az egyik legnagyobb polifenolforrás étrendünkben. Ezen antioxidánsok egy része a kakaóvajban még a babtól való elválasztás után is megmarad, ami azt jelenti, hogy stimulálja az immunitást, csökkenti a gyulladást és javítja a szív egészségét.
A kakaóvaj egészséges zsír, többnyire telített, akárcsak a kókuszolaj. A kakaóvajban lévő telített zsír mennyisége (szemben a telítetlen zsírral) a teljes zsírtartalom 57–64 százaléka, a pontos típustól függően.
Mi lenne a nyers kakaóvajjal - miben különbözik és jobb, mint a fűtött kakaóvaj? A nyers kakaóvajat, amelyet néha tiszta kakaóvajnak is neveznek, a gyártási folyamat során nem melegítik fel nagyon magas hőmérsékletre, ami azt jelenti, hogy általában több kakaóbabban található egészséges zsír és egyéb vegyület marad meg.
A kakaóvaj 8 előnye és felhasználása
1. Védi a bőrt a kiszáradástól és a hámlástól - A kakaóvaj kiváló hidratáló a bőr számára, de a bőr hidratálásán túl segít megjavítani belülről kifelé. Kiváló természetes antioxidáns forrás a kakaóbabokban (ugyanazok a típusok találhatók a sötétben, a sötétben is) csokoládé, amelyek olyan előnyökkel járnak, mint a szív egészsége és a jobb kognitív funkció). A telített zsírok különösen hasznosak a száraz, repedezett bőr kezelésében, mert könnyen felszívódnak és órákig maradnak a bőrön.
A természetes hidratálók általában sokkal kevésbé irritálják az érzékeny bőrűeket, miközben még mindig elzárják a nedvességet, mivel nem tartalmaznak adalékokat és illatanyagokat, színezékeket és színezékeket, amelyeket a legtöbb kereskedelmi termékben használnak. Ahhoz, hogy a bőrén szárazság és hámlás kezelésére vagy megelőzésére használja, próbálja meg keverni más hasznos termékekkel, például illóolajokkal vagy argán-, ricinus- vagy jojobaolajjal.