Sárgarépaolaj

TOURANGELLE AVOCADO

A sárgarépa lédús gyökérzöldség, amely önmagában nem tartalmaz olajat. Ezért a sárgarépa két különböző termék. Először is, ez a sárgarépamagból nyert illóolaj nem olcsó, és csak szaküzletekben értékesítik, az iparban különféle kozmetikai termékek részeként használják. A második lehetőség, amely gyakoribb és használtabb, az infúziós (áztatott, kandírozott) sárgarépapüré egyes növényi olajokon (olíva, mandula stb.).

Vigyen fel sárgarépaolajat

A sárgarépa nagyszámú vitamint, főleg béta-karotint, valamint E, B, D, C vitamint és különféle ásványi anyagokat tartalmaz.

Sárgarépaolaj az orvostudományban

Helyileg alkalmazva gyulladáscsökkentő hatású, elősegíti a gyorsított gyógyulást. Ha a sárgarépaolaj lenyelése összehúzó és immunstimuláló hatású, segít a beriberi ellen, elősegíti a belek, a vesék, az endokrin mirigyek normalizálódását és segíti az erővesztést, a vérszegénységet, pozitív hatással van a látásra. A sárgarépamag illóolaj gombaellenes tulajdonságokkal is rendelkezik.

Sárgarépaolaj a kozmetológiában

Önmagában, valamint a krémek és az arcmaszkok adalékaként a sárgarépaolaj antioxidáns és nyugtató hatású, táplálja és puhítja a bőrt, segít a hámlás ellen, eltávolítja a kiütések nyomait. A fejbőrbe dörzsölve javítja a száraz és töredezett haj állapotát. Ezenkívül a sárgarépaolajat gyakran használják barnító termékekben: megvédi a bőrt a túlzott kiszáradástól, és egyenletes, telítettebb árnyalatot kölcsönöz a barnának. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a sárgarépaolaj, mint bármely más, nem fényvédő, és jobban alkalmazható a bőrön, ami már megszokta a napot.