Rizsolaj a gyönyörű bőrért és hajért
Rizsvaj az egyik legerősebb természetes antioxidánsnak számít. Rizskorpa préselésével nyerik. Remek E-vitamin-forrás.

A rizsolajat sok tulajdonságának köszönhetően számos haj- és bőrkozmetikai termék gyártásához használják.
Haj- és bőrtermékeket tartalmazó rizsolaj megkezdik gyártásukat Japánban. A használat után a sima és egészséges bőr elérése a rizskorpaolaj orizanol-tartalmának köszönhető, amelynek fehérítő hatása is van.
Ha napfénynek van kitéve, előzetesen bevonva egy terméket tartalmazó rizsolaj a bőr védve van a káros ultraibolya sugaraktól. A rizskorpaolaj fényvédő termékekben való használatát számos hajtermékhez hozzáadják.
Rizsolaj hasznos antioxidáns, mert három fontos összetevőt tartalmaz - tokoferolt, tokotrienolt és orizanolt. Ezenkívül a rizskorpaolaj nem igényel hidrogénezést a stabilitás érdekében, és magas a zsírsavak aránya (oleinsav, linolsav, linolénsav).