Ricinusolaj - trükk a ragyogó bőr számára

Puls.bg | 2014. július 15. | 0

4000 évvel

Ricinusolaj a ricin (Ricinus communis) trópusi fa magjából vonják ki. A latin nyelvből a neve "rendes kullancsot" jelent, és nem véletlen, hogy néha így hívják, mert magjai kullancsra hasonlítanak. Szülőföldje Afrika, több mint 4000 évvel ezelőtt találtak egyiptomi sírokban.

Maga a növény mérgező, különösen a magok. A ricinusolajból kivont kivonat, amely ricinusolajként ismert, széles körben alkalmazott kozmetikum a haj és a bőr táplálásához.

A ricinusolajat az ókortól kezdve ismerték, még 4000 évvel ezelőtt még Egyiptomban használták világító olaj.

A legnagyobb termelők India, Brazília és Kína, de a betakarítás káros mellékhatásai miatt (erősen mérgezőek) alternatív forrásokat vagy a növény genetikai módosítását keresik a ricin szintézisének leállítására.

Régóta példátlan szépségforrásként ismert.

A ricinusolaj fiatal és ragyogóvá varázsolja a bőrt. Kombinálva valamivel masszázs elképesztő eredményt ad.

Melegítsen fel egy evőkanálnyi forró vizet. Öntsünk bele ricinusolajat, hogy melegedjen. Ez megkönnyíti az arcbőr felszívódását. Vigye fel az arcra, és végezzen könnyű masszázst a masszázs vonalak mentén.