Meddig használhatom a kámforkrémet
Mindannyian ismerjük a kámfor erős, specifikus illatát, és félreérthetetlenül meg tudjuk állapítani, hogy egy krém tartalmazza-e ezt az anyagot. A kámfortartalmú kozmetikai termékek hosszú távú használatáról azonban keveset tudni.

A tények a következők: a kámfor fehér kristályos anyag. Kámforfából nyerik ki, főleg Kínában, Vietnamban és Japánban terjesztik. Terpentinolajból kémiailag szintetizálták 1920 óta. Gyógyászatban használják köhögés, fájdalom és viszketés kezelésére. Különösen népszerű fájdalomcsillapításra ízületi problémákkal, valamint aromaterápiával.
A kámfortermékeket a bőrön alkalmazzák a fájdalom enyhítésére és a viszketés csökkentésére. A hatás a vérkeringés növelésével érhető el az alkalmazás helyén. A kámfortartalmú termékek, például a mentolosak, okot okoznak
a bőrön. Alternatív gyógymódok közé tartozik a kámfor a pattanások vagy az ekcéma kezelésére, de ez helytelen gyakorlat. A kámforos kezelés kezdetén van egy bizonyos nyugtató hatás, de hosszú távú használat esetén a bőr nagyon száraz, irritált és vörös lesz.