Kakaóvaj Főzés, kulináris receptek

Sokat beszéltek a magas kakaótartalmú kakaó és étcsokoládé előnyeiről. Van olyan termék, amely kakaóbabból készül, és amelyet a csokoládé kiválasztásakor, valamint a házi készítésű egészséges sütemények receptjeihez hozzáadunk a címkén.
Olyan termék, amely elfoglalta a helyét a kozmetikában.

Kakaóvaj (kakaóvajas)

kakaóvaj
A kakaóvaj a csokoládé és számos kozmetikai termék fő összetevője
Mi az a kakaóvaj?
Szobahőmérsékleten a kakaóvaj szilárd állapotban van, olvad a testhőmérséklethez közeli hőmérsékleten - 30 és 36 ° C között. Ez egy stabil, ehető növényi olaj kakaóbabból.

A termelés teljes kiőrlésű gabonákkal kezdődik, amelyeket meghámoznak és erjesztenek. A kakaóbab több mint 50% -a zsír, a többi rostos szilárd anyag. A cél a zsírok és a szilárd anyagok elválasztása.

A kakaóvaj előnyei?
- Hasznos zsírok forrása. A kakaóvajat az egyik legstabilabb zsírnak tartják. Gazdag omega - 6 és 9 zsírsavakban, amelyek rendkívül hasznosak a szervezet számára.

- Erős antioxidáns. A kakaóvaj antioxidánsok természetes forrása, amelyek fokozzák az immunrendszert, egészségesen tartják a szívet és befolyásolják a gyulladást.