Homoktövis - multivitamin elixír a bőr és az egész test számára

A homoktövis bogyókat kevéssé ismerik a modern időkben, de bátran belépnek az öregedésgátló kozmetikumokba és az alternatív kezelésekbe. Körülbelül egy hónappal ezelőtt, miközben új sampont választottam, rábukkantam arra, amely tartalmazta ennek az eddig ismeretlen növénynek a kivonatát. Miután megbizonyosodtam arról, hogy a hajam határozottan szereti ezt a gyógynövényt, úgy döntöttem, hogy megkeressem, pontosan mi az előnye.
Felhívják homoktövis, homoktövis, homoktövis, homoktövis, szibériai ananász és királyi eper. Ez a növény a szuper ételek csoportjába tartozik, és hatalmas C-vitamin-tartalmáról ismert, valamint arról, hogy e vitamin koncentrációja akkor is fennmarad, ha a gyógynövény magas hőmérsékleten megy keresztül - például főzés közben. De a hírneve ezzel nem ér véget. A homoktövis csodálatos hatással van általános egészségi állapotunkra.
A homoktövis (Hippophae rhamnoides) valójában az egyik legősibb növény, amelyet az ember ismer. A kínai orvoslás, Tibet és Mongólia régi kézirataiban is említik. Hippokratész javasolta, hogy a gyümölcsöt gyomorbántalmak kezelésére használják. A homoktövis az egyik első orvosság a skorbut ellen. A homoktövis Nepálból származik. Szibériában a legelterjedtebb, ezért a "szibériai ananász" elnevezés a trópusi gyümölcsök finom illata miatt. A mai napig elterjedt a hidegebb éghajlatú országokban Európában és Ázsiában - Japánban, a Himalájában, Tibetben. Mezőgazdasági üzemként termesztik Németországban, Franciaországban, Finnországban, Indiában és Kínában, Kína a legnagyobb mezőgazdasági termelő ennek a gyógynövénynek.