Homoktövis - mik az előnyei

előnyei

Ha még soha nem hallottál a homoktövisről, ez a cikk segíthet valami új megismerésében erről a hasznos gyümölcsről, de nem túl ismert és széles körben használt.

A homoktövis nem a tengerben nő, hanem a folyók homokos és kavicsos partján. A homoktövis legnagyobb mezőgazdasági termelője Kína. A növény Nepálból származik, és onnan terjedt el a világ más részeire. Bulgáriában homoktövisnek, homoktövisnek vagy szibériai ananásznak is nevezik. Az illatos fűzfélék családjába tartozik, szúrós, lombhullató cserje, apró sárga-narancssárga gyümölcsökkel.

Kíváncsi már, mire hasznos? A gyümölcsből olajat nyernek ki, amelyet évezredek óta használnak a különböző betegségek természetes gyógymódjaként. A homoktövis gyógyító tulajdonságairól az ókori tibeti könyvek, az ókori görög mitológia, az indiai Materia Medica és természetesen a kínai népi orvoslás írtak. Ma a homoktövis az étrend-kiegészítők és a kozmetikai kozmetikumok összetevőjeként szolgál.

A gyümölcsből kivont gyümölcslé édes és ízletes, és segít megjavítani testét belülről kifelé. A homoktövis 190 tápanyagot és fitotápanyagot tartalmaz! Gyümölcsei gazdag ásványi anyagokban és vitaminokban, különösen a B1, B2, K, C, A és E, folsavban. A C-vitamin koncentrációja 12-szer magasabb, mint a narancsé. Különféle antioxidánsokat, kvercetint, flavonoidokat, omega zsírsavakat stb.

A homoktövis olaj leginkább gyulladáscsökkentő, regeneráló és biostimuláló hatásáról ismert.

Gazdag Omega 3-6-9 forrás, különösen az Omega-7

A homoktövis a négy létfontosságú omega-zsírsav 3, 6 és 9 gazdag forrása, és ez az egyetlen növény a bolygón, amely Omega-7-et tartalmaz. Az Omega-7 egy többszörösen telítetlen zsírsav, amely megtalálható a bőrben, a hajban és a körmökben. Ez az egyik oka annak, hogy a homoktövis ennyire jót tesz a bőr egészségének. Ha a testben az Omega-7 szintje felesleges, a bőr kezd elveszíteni rugalmasságát, pattanások jelenhetnek meg, a haj csöpög. Az Omega-7-ben gazdag étrend-kiegészítő rendszeres használatával észrevehetően ragyogóbb és simább lesz a bőre.

Forrás a fiatalságról? Talán!

A homoktövis olaj helyreállítja a bőrt a napsugárzástól, és nagy öregedésgátló tulajdonságokkal rendelkezik. A ragacsos hidratálja a bőrt és elősegíti a kollagén képződését, amely megakadályozza a megereszkedést és kisimítja a finom vonalakat és ráncokat.

A homoktövis olaj kiváló kezelés a pattanásokra, mert jelzi a faggyúmirigyeknek, hogy hagyják abba a felesleges faggyútermelést. Így a bőr gyulladása megszűnik, a hegek kitörlődnek, a bőr simábbá és tisztábbá válik. A homoktövis olaj béta-karotint és fitoszterineket is tartalmaz, amelyek csökkentik a bőrpírt és elősegítik a nyálkahártyák gyógyulását.