Fehér krém - hámképző online áruház

Fehér krém, Lilium candidum L.

Angol - fehér liliom, orosz - Лилия чистобелая, francia - Lis, német - Weisse Lilie
Hét. Liliaceae - Krémek

hámképző

A fehér krém fő tevékenysége

Kísérleti klinikai adatok fehér krém

A liliomolajat úgy kapják, hogy a finomított olívaolaj kivonásának elvén kivonják a virágokból. A gyógynövényolajat égési sebek és fülfájdalmak kezelésére használják. Illatszeriparban is használják. Orosz tudósok szerint Vaskovsky és Stoykov 1963-ban. a gyógynövényhagyma helyileg alkalmazott infúziója és főzete patkánykísérletek során felgyorsítja a kísérletileg kiváltott sebek gyógyulását. A hatás jobb, mint az orbáncfűből nyert 1% hipericinnel készült kenőcs hatása. Lecjerc szerint 1976-ban. a növényből macerálva, helyileg a bőrön alkalmazva, csökkenti a fájdalmat, a bőrpírt, a hólyagképződést és stimulálja a sugárterápia következtében fellépő dermatitis hámképződését. Jó hatást figyelt meg ugyanazon szerző a lupus pernio nasi kezelésében, amely ellenáll a sugárkezelésnek és az ultraibolya fénnyel történő besugárzásnak. Norre szerint 1977-ben. sebekben és égésekben jó hatás érhető el az olívaolajjal nyert virágok kivonatának helyi alkalmazásával. Megállapították a gyógynövény vízhajtó hatását.

Empirikus adatok fehér krém

Valnet (1972) szerint a gyógynövény 6 órán át pálinkában áztatott virágai sebek és zúzódások kezelésére használhatók; az olívaolajban áztatott virágszirmok alkalmasak égési sérülések kezelésére; a sült izzót tályogok és források kezelésére használják, 6 óránként cserélve.

A fehér krém gyógyító tulajdonságai

A virág megtalálta alkalmazását a kozmetológiában, a növényi kivonatot a szeplők és a pigmentfoltok leküzdésére használják. Ezenkívül ezek a virágok hatékonyak a rosaceában. Ezenkívül a liliom fehéríti a bőrt, véd a napfény káros hatásaitól, elnyomja a melanin pigment termelését. Ennek a növénynek a kivonata glikolsavat tartalmaz - olyan anyagot, amely eltávolítja az elhalt hámsejteket, elősegíti a regenerációt. A liliom hatékony a pattanások, a tályogok és a források ellen. Az ezen a növényen alapuló termékek általában alkalmasak irritált, gyulladt bőr ápolására.