Az argánolaj hasznos tulajdonságai

Dátum: 2017. október 10

hasznos

Az argánolajat csak Marokkóban forgalmazott argánfa gyümölcsének magpréselésével nyerik. Ezért ez a fajta olaj meglehetősen ritka és viszonylag drága öröm.

Az argánolaj aranysárga és néha élénkpiros színű, enyhén éles ízű, homályosan emlékeztet a nyers tökmagra és a dió illatára.

Az argánolaj az argán (lat. Argania spinosa L.) gyümölcséből készült növényi olaj. Széles körben használják Marokkó délnyugati részének hagyományos konyhájában. Tokoferolokban (E-vitamin), karotinban, esszenciális és telítetlen zsírsavakban gazdag, kozmetikai célokra is használják. argán olaj továbbra is a világ legritkább olajai közé tartozik az argánfa nagyon korlátozott tartománya miatt.

Az argánolaj egyedülálló összetétele

  • Megfiatalító hatása van - telített oligo-linolénsav;
  • Alfa-tokoferolokat és szaponinokat tartalmaz - kiváló antioxidánsok, amelyek megakadályozzák a ráncokat és hozzájárulnak a bőr megújulásához;
  • E-vitamin, amely segít a különböző bőrrepedések gyors gyógyításában;
  • Szterolok az allergiás reakciók előfordulásának megelőzésére, és hozzájárulnak a fogyáshoz is;
  • Polifenolok, amelyek megakadályozzák a különböző típusú gyulladásos folyamatokat.

Az argánolaj életerője

  • Az ókortól kezdve a berberek argánolajat használtak különféle bőrbetegségek kezelésére.
  • Nagyon hatékony ránctalanító szer, és mérsékelt zsírossága miatt jó alapot nyújt a sminkhez is.
  • A száraz bőr eltávolításának, hidratálásának és táplálásának, szerkezetének helyreállításának és védelmének képessége miatt az argánolajat például terhesség alatt borotválkozás utáni vagy striákként használják.