Kókuszolaj a kozmetikumokban

Időpont: 2018. január 08

hígítatlan formában

A bőr állapotára jótékony hatású anyagokban gazdag kókuszolaj régóta a különféle kozmetikai termékek általános és általános összetevői közé tartozik.

Ez a hasznos növényi termék különféle krémek, maszkok, balzsamok, tonikok és testápolók, valamint egyéb professzionális kozmetikumok gazdagítására szolgál, amelyek célja a bőr táplálása, lágyítása vagy hidratálása.

A kókuszolaj a legalkalmasabb az arc és a test száraz, gyulladt, pelyhes, gyulladt, érdes, érett vagy petyhüdt bőrének mindennapi ápolására (beleértve a kókuszolajat is lehet használni a szem körüli érzékeny bőr finom kezelésének összetételében, a finom mellkas és dekoltázs bőre). A problémás vagy zsíros bőr ápolására kókuszolaj használata nem ajánlott, mivel ez a termék kiválthatja a bőr komedonjainak megjelenését.

A bőrápoláshoz ajánlott csak finomított kókuszolajat használni, kis mennyiségben hozzáadva kész kozmetikumokban. Az arcbőrápolási termékekben a kókuszolaj aránya nem haladhatja meg a 10% -ot, a testápoló termékekben pedig a kókuszolaj optimális tartalma a kozmetikai termék össztömegének 30% -a.

Tiszta, hígítatlan formában a finomítatlan kókuszdióolaj csak hajápolásra, repedezett sarokbőr kezelésére vagy a könyök területén a bőr nagyon durva területeinek kezelésére használható.