Jojoba - Tulajdonságok és alkalmazás

A jojoba egy cserjés növény, amely az Egyesült Államok (Arizona és Kalifornia) és Mexikó sivatagi régióiban honos. Kereskedelmi célokra termesztik magokból kivont olaj előállításához. A növény nagy koronával rendelkezik, és eléri a 2 méter magasat. Kis sárga-zöld virágai és kemény barna magjai vannak. Sok állat számára a magok nagy mennyiségben mérgezőek, és az embereknél a szervezet nem szívja fel őket, és hashajtó hatásúak.
A jojoba lágyító és tonizáló hatású a bőrön. Ennek oka a magokban található zsírsavak. Képes minimalizálni a finom ráncokat és fiatalítani a bőrt. A jojobaolajat széles körben használják az aromaterápiában. Széles körben használják kozmetikumokban is - számos öregedésgátló krém és testápoló része. A jojoba nagyon jótékony hatással van a fejbőrre és a hajra, megtisztítja őket és megőrzi jó megjelenésüket.