Használjon levendulát az egészség érdekében!
A levendula illóolaj számos előnye, valamint az illatos virág szárított virágai

A levendula aromája az egyik leggyakrabban használt a világon. A növény Észak-Afrikában és a Földközi-tengeren őshonos. A levendula nagyon "rugalmas" különféle alkalmazásokhoz, illóolaj előállításához használják aromás virágainak desztillációjával.
A levendulát kozmetikumok, szappanok, parfümök, olajok és egyebek illatanyagaként használják.
Édes, friss és gyógynövényes illata van, amely megnyugtatja az érzékeket. Ez a fő oka annak, hogy a levendulaolaj elengedhetetlen az aromaterápiában. Enyhíti a stresszt és a szorongást, hatékony feszültség, álmatlanság és még depresszió esetén is.
Kevéssé ismert, hogy a levendula illóolaj antibakteriális és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek akár irritált bőrre, kisebb égési sérülésekre és rovarcsípésekre is alkalmazhatók.
A mediterrán országokban a levendulát teaillatként is használják az illatos lila virág főtt szárított leveleiből. Tanulmányok szerint a levendula jótékony hatással van az inzulinrezisztenciára és a cukorbetegségre, emésztési problémákra, hányingerre, gázképződésre és puffadásra.
Antibakteriális tulajdonságainak köszönhetően a levendula a fogfájás, rándulások, migrén, sebek stb.