Folyékony arany, argánolaj
Az argánolajat Marokkó délnyugati részein növekvő Argania Spinoza fáról nyerik ki. Ez a terület ismert rengeteg argánfáról - mintegy 21 millióról -, amelyek 1999-ben az UNESCO Nemzetközi Bioszféra Rezervátumában veszélyeztetett fajként szerepeltek.

Az argánolajat speciális technológiával nyerik. Miután leválasztotta az anyákat a héjakról, az anyákat speciális kőmalmokban őrlik. Nem véletlen, hogy az argánolajat gyakran "folyékony aranynak" nevezik - 1000 ml argánolajhoz körülbelül 80 kg argán dióra van szükség!
Szépítőszerként az argánolajat számos kozmetikai termékben széles körben használják. Van egy hatalmas öregedés elleni akció, mélységesen hidratál, elég hatékony a pattanások és a túlzott faggyútermelés ellen.
Az olaj könnyen használható hidratáló arcápolóként, az arcbőr különféle maszkjaihoz adható, valamint élettelen és vékony haj kezelésére is használható.
Az egyedülálló termék erőteljesen hidratáló hatású, köszönhetően a benne található többszörösen telítetlen zsírsavaknak és tokoferoloknak, amelyek hatása hasonlít, sőt felülmúlja az E-vitamin hatását.
Bár hidratáló, az olaj pattanás- és faggyúellenes hatásáról is ismert. Egy 2007-es tanulmány húsz, 17 év közötti, zsíros bőrtől és/vagy pattanástól szenvedő önkéntes állapotát követte nyomon. Miután 1 hónapig napi kétszer argánolajat alkalmazott arcbőrére, a résztvevők bőre jelentősen javult. Az eredmények különösen azt mutatták, hogy a faggyútermelés jelentősen csökkent, a pattanások csökkentek, és maga a bőr is üdébb, simább és tónusú volt.