Fenyőolaj - damaszkuszi bolt
Kellemes, gyantás és enyhe aromája van, egy kissé pézsma
A fenyőolajat bőrbetegségekben, fájdalomcsillapítóként, stressz, légzési problémák, fertőzések kezelésére és kozmetikumokban használják.

A fenyőolajat különböző fenyőfajok - elsősorban a fehér fenyő (Pinus Sylvestris) - tűleveléből és fiatal ágaiból nyerik. Sárgás vagy színtelen könnyen mozgékony folyadék. Aktív komponensei a fenyő, a kampén, a citrom, a ferrandren és a ceneol. Kellemes, gyantás és enyhe aromája van, egy kissé pézsma.
A fenyőolajat bőrbetegségekben, fájdalomcsillapítóként, stressz, légzési problémák, fertőzések kezelésére és kozmetikumokban használják.
Használat:
Aromalámpában/diffúzorban: 5-6 csepp olaj elegendő a levegő felfrissítésére és megtisztítására.
A fenyő illóolajat különféle bőrbetegségek, például pikkelysömör, ekcéma, gyulladás, viszketés kezelésére használják. A bőr puhaságát és ragyogását adja.