A ricinusolaj a szépség leghűségesebb segítője

Ez számos kenőcs kiváló helyettesítője

leghűségesebb

A ricinusolaj Kleopatra egyik kedvenc szépségápolási terméke volt. Az egyiptomiak természetes hashajtóként, kozmetikai termékként, valamint gyógyszerként is használták már Kr. E. 1552-ben. Ha el akarja kerülni a vegyszereket és kezeli a leggyakoribb szépségproblémákat, megpróbálhat ricinusolajat adni a napi szépségápolási rutinhoz.

Akne és pattanás utáni hegek
A túl zsíros bőr kiváltja a pattanásokat. A piacon lévő kozmetikumok többsége azonban kiszárítja a bőrünket, ami több olaj hidratálásához vezet. Így jelennek meg a pattanások. Másrészt a ricinusolaj zsírsavakat tartalmaz, amelyek segítenek helyreállítani a bőr természetes nedvességét. Próbáljon körkörös mozdulatokkal enyhén kenni a ricinusolajat az arcára, hagyja egy éjszakán át, és reggel öblítse le meleg vízzel - mondja a newme.bg.

Hegek és leégés
A ricinusolaj segít eltávolítani a sérült bőrsejteket, és használható égési sérülések, hegek és még striák esetén is. Antimikrobiális tulajdonságokkal is rendelkezik, és elősegíti a véráramlást. Számos fényvédő krémben használják, mivel SPF értéke szintén 6 körül van.

Erősíti a hajat
Külsőleg táplálja a hajunkat, növeli hajlékonyságát és csökkenti a virágzást. A ricinoleinsav nevű vegyület révén erősebbé teszi a hajgyökereinket és megakadályozza a hajhullást. Csökkenti a korpásodás tüneteit. Óvatosan masszírozza fejbőrét ricinusolajjal hetente többször, majd mossa le szokásos samponnal.