A Camphor Flex Code használatának 10 elképesztő előnye

A kámfor egy áttetsző fehér anyag, amelynek sajátos illata és íze van. Kivonják a kámforfa kérgéből, és évezredek óta használják a hagyományos orvoslásban különböző népek számára. Ma ezt a növényi gyógymódot széles körben használják az orvostudományban és a kozmetikumokban.
A növényt, amelyből kámforot nyernek, Camphorum Cinnamomum-nak hívják. Ahogy a neve is mutatja, a fahéj családhoz tartozik. Illatanyagként azonban a kámfor közelebb áll a mentához.
Úgy gondolják, hogy a növény Japánban őshonos. Ez egy örökzöld fa. Manapság a legnagyobb ültetvények Indonéziában vannak. Csak az 50 éves és annál idősebb fák képesek szintetizálni azt a speciális viaszos anyagot, amelyet az emberek kivonnak és felhasználnak. A kámfor előállításához gőz desztillációs eljárást alkalmaznak.
A meghatározott gyantás anyag extrahálása után sokféleképpen felhasználható. A kámfor fontos összetevője a krémeknek és kenőcsöknek, amelyek enyhítik a tüdőproblémákat. Izomgörcsök, görcsök, ízületi gyulladások és a mozgásszervi rendszer egyéb állapotainak kezelésére szolgál. Sikeresen üldözi a lepkéket és más rovarokat. A kámfor része a keleti hagyományokra jellemző különféle vallási szertartásoknak. Úgy gondolják, hogy számos előnye van a bőr és a haj számára.
Így javíthatja ennek az anyagnak az egészségi állapotát.
Enyhíti a fájdalmat és a duzzanatot
A kámfor a bőrre kerülve minden irritáció ellenszere. Helyileg használják a különböző sérülések, harapások és horzsolások okozta fájdalom és duzzanat csökkentésére a bőrön. Gyorsan szabályozza a gyulladásos folyamatokat, csillapítja a bőrpírt és enyhíti a fájdalmat.
Nyugtatja a bőrkiütéseket
A kiütés egy kellemetlen bőrbetegség, amellyel mindannyian szembesülünk. Akár allergiás reakció, akár növényekkel való érintkezés, szennyezett étel vagy mérgező tárgyak okozzák őket, a kámfor megnyugtathatja őket. Használatához egyszerűen hígítson kis mennyiségű szilárd anyagot vízzel, és néhány napig vigye fel az érintett területre.
Kezeli a körömgombát
A körömgomba rendkívül makacs és nehezen kezelhető. Sok esetben antibiotikus kezelést és drága helyi krémeket alkalmaznak. A kámforot tartalmazó készítmények rendkívül hatékonynak bizonyultak a gombák kezelésében. Különösen azokat, amelyeket a Trichophyton mentagrophytes és a Candida parapsilosis fajok okoznak.
Gyógyítja az ekcémát
A kámforot számos krémben és gyógyszerben használják az ekcéma kezelésére gyermekeknél és felnőtteknél. Az anyag rendkívül sikeresen enyhíti a fájdalmat és a gyulladásos folyamatokat. Használható önmagában is, kevés vízben feloldva az érintett területek gyors kezelésére.